« terug naar vorige pagina

Werkwijze en bereikbaarheid

Wij zijn op werkdagen geopend van 8.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Tussen 12.00 uur en 13.00 uur is de praktijk gesloten voor overleg en lunchpauze, met uitzondering van spoedgevallen. Op deze pagina vindt u meer informatie over onze telefonische bereikbaarheid en werkwijze. 

Telefonische bereikbaarheid

Op dagen dat de praktijk geopend is zijn wij telefonisch bereikbaar van 8.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur op telefoonnummer 0416-651650.

Voor spoedsituaties tijdens momenten dat de praktijk geopend, maar niet telefonisch bereikbaar is, belt u hetzelfde nummer en kiest u direct optie 1.

Heeft u in de avond-, nacht- of weekenduren of op feestdagen een medisch probleem dat niet kan wachten tot de eerstvolgende werkdag? Neem dan contact op met de huisartsenpost

Plannen van afspraken

Er is een regionaal te kort aan huisartsen. Om de drukte beter te kunnen opvangen en spreiden en gelijktijdig goede zorg te kunnen blijven bieden, reserveren wij dagelijks een aantal agendaplekken die bedoeld zijn voor patiënten met klachten die dezelfde dag gezien moeten worden. Onze assistentes stellen u daarom aan de telefoon een aantal vragen om de mate van spoed van uw klacht in te schatten. Op basis daarvan plannen zij in overleg met u een afspraak in of helpen zij u telefonisch verder. 

Ook aan de telefoon is het druk. U kunt ons helpen de drukte zo veel mogelijk te spreiden en op deze manier de wachttijden te beperken door:

  • Tussen 8.00 uur en 10.00 uur ’s ochtend alleen te bellen voor afspraken die niet één of twee dagen kunnen wachten;
  • Voor het aanvragen van herhaalmedicatie gebruik te maken van de receptenlijn (optie 2 in het telefonisch menu) of deze website;
  • Voor uitslagen van onderzoeken en voor afspraken die niet urgent zijn meer richting het einde van de ochtend of in de middag te bellen.

Spoedlijn

De spoedlijn (optie 1 in het telefonisch menu) is alleen bedoeld voor noodsituaties en dient te allen tijde bereikbaar te zijn. Als u voor een niet-spoedeisende situatie op de spoedlijn belt zal de assistente u vragen op de reguliere lijn terug te bellen en de verbinding verbreken. 

Visites aanvragen

De huisarts legt dagelijks huisbezoeken af tussen 11.30 en 14.00 uur. In verband met de planning vragen wij u om voor 10.00 uur te bellen als u denkt dat een huisbezoek nodig is. De assistente kan dan met u overleggen of en op welke termijn een huisbezoek nodig is.