« terug naar vorige pagina

Afspraken plannen per 1 juli 2019

U heeft het ongetwijfeld gemerkt: het is druk in onze praktijk. Er komt steeds meer zorg bij huisartsen terecht, Nederland vergrijst en bovendien is er in grote delen van het land (waaronder de regio Waalwijk) een enorm tekort aan huisartsen.

Om de drukte beter te kunnen opvangen en spreiden en gelijktijdig goede zorg te kunnen blijven bieden, wijzigen we per 1 juli een aantal zaken in ons agendabeheer. Sommige vragen of klachten kunnen niet wachten tot één of enkele dagen later en daarom reserveren we hiervoor dagelijks een aantal plekken.

Eerder dan op de dag zelf een afspraak maken met de huisarts is uiteraard nog steeds mogelijk, maar het aantal plekken dat hiervoor beschikbaar is, is beperkt.

Onze assistentes stellen u aan de telefoon altijd een aantal vragen om de mate van spoed van uw klacht in te schatten. Op basis daarvan plannen zij in overleg met u een afspraak in. Overigens weten onze assistentes zelf ook op vele vragen het antwoord, waarmee we u soms aan de telefoon al voldoende vooruit kunnen helpen.

We begrijpen dat het soms vervelend is als u even moet wachten op een afspraak met de huisarts. Ook aan de telefoon kan het druk zijn en loopt de wachttijd soms op. We doen ons best om u zo snel als mogelijk te helpen en vragen om uw begrip.

U kunt ons ook helpen bij het spreiden van de drukte: gebruik de receptenlijn (optie 2 in het telefonisch menu) voor het aanvragen van uw herhaalrecepten. Deze aanvragen kunnen ook online via onze website gedaan worden. U kunt daar overigens ook een afspraak plannen met de huisarts. Verder is het tussen 8:00 en 9:00 uur het drukst aan de telefoon: u helpt ons als u in dit uur enkel belt voor spoedgevallen of afspraken voor de dag zelf.